Ga naar de inhoud
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

‘Technisch gezien is het eigenlijk niet zo ingewikkeld om een dijk veiliger te maken. Daar bestaat inmiddels een grote gereedschapskist met bouwstenen voor, want je kunt een dijk op heel veel manieren versterken. Maar wélke manier je uiteindelijk kiest, wordt mede bepaald door de omgeving.

 

We streven ernaar een dijk zo te verbeteren, dat het past en klopt bij de omgeving en ook nog eens aansluit bij de wensen van die omgeving. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te weten wat die wensen zijn. Op die manier kunnen we kansen benutten om de kwaliteit van de dijk en het gebied er omheen te verbeteren.

"We streven ernaar een dijk zo te verbeteren, dat het past en klopt bij de omgeving en ook nog eens aansluit bij de wensen van die omgeving. "

Er is veel mogelijk, maar dan moeten we wel zicht hebben op álle belangen. Vaak ontstaan er tegenstrijdigheden. Daarover moeten we met elkaar in gesprek, zodat we goed onderbouwde keuzes kunnen maken.

We brengen alle mogelijke oplossingen in beeld en kijken steeds wat de impact is op de omgeving en het beheer van de dijk. Zo bepalen we wat de beste oplossing is op de beste plek. Dat hoeft niet altijd de meest goedkope of makkelijkste oplossing te zijn. Het gaat uiteindelijk om een verantwoorde investering waarmee mensen weer achter een goed beheerbare dijk in een mooie omgeving kunnen wonen. Dat is altijd de beste oplossing!’